header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen laten dit keer de kaas niet van het brood eten !

Nieuws afbeelding 10-6-2018

Na de enerverende wedstrijd van vorige week tegen de veteranen van Breda stond vandaag de voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma, de uitwedstrijd tegen Waalwijk. Deze tegenstander is voor onze mannen niet meer te achterhalen op de ranglijst, maar het betekende ook niet dat zij zich zonder slag of stoot gewonnen wilden geven. De ‘Wolkse’ tegenstander had verwacht dat onze Bekenaren zich de avond van te voren massaal op het muziekgebeuren bij de Beekse Bergen hadden gestort, bij het beluisteren van luide muzikale tonen de nodige alcoholische drankjes tot zich genomen hadden om vervolgens ver na middernacht hun nachtverblijf op te zoeken. Niets van dat alles !!

Onze Beekse equipe had zich fysiek en mentaal voorbereid op de wedstrijd. Men had als ‘Best Kept Secret’ de ambitie uitgesproken om uit de laatste vier wedstrijd 9 punten te halen.

Dan moest er na een overwinning en een gelijkspel van de afgelopen twee weken in de laatste twee wedstrijden van dit seizoen strijd geleverd worden voor iedere bal en iedere meter. Nou, dat hebben de mannen uit Waalwijk geweten. Al vanaf het eerste fluitsignaal nam onze Beekse formatie het heft in handen en stormde men richting het vijandelijke doel. Binnen twee minuten wist Machiel de 0-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Het was de heren nog niet genoeg want de belegering hield aan. Vele doelpogingen werden door de goed keepende doelman van Waalwijk onschadelijk gemaakt, maar na acht minuten spelen wist Machiel toch weer een balletje achter hem in het netje te prikken. Bekomen van de schrik probeerden de mannen van Waalwijk zich te herpakken. Zij namen wat meer initiatief richting het Beekse doel, maar verder dan een paar ‘gemakkelijk’ verkregen strafcorners kwam men niet. Daar tegenover stond het vakbekwaam positie- en voortreffelijk overspel van onze Beekse formatie waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelde. Net voor rust werd de wedstrijd al redelijk in het slot gegooid. Rogier kreeg de bal ruim buiten de cirkel in de stick gespeeld, schudde met een handige schijnbeweging zijn directe tegenstander af om vervolgens verwoestend uit te halen en de bal als een kanonskogel in de linkerbenedenhoek te laten landen. Met deze comfortabele 0-3 voorsprong werd de pauze gehaald.

Vorige week bleek de wedstrijd 55 minuten te lang te duren en moesten de veteranen na een ruime  voorsprong alsnog genoegen nemen met een gelijkspel. Dat mocht dit keer zeker niet gebeuren. Maar door een onachtzaamheid in de verdediging, welke tot dat moment stond als een huis, kwam Waalwijk na een minuut spelen in de tweede helft iets dichterbij. Op een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd verkeerd geanticipeerd waardoor een klein zetje met de punt van de stick genoeg was om onze doelman te passeren.  De tegenstander leek hier moed uit te putten, maar kwam niet verder dan het verprutsen van acht strafcorners, waarbij opgemerkt moet worden dat onze jongens zich als kamikazepiloten steeds voor de bal wierpen om de overwinning over de streep te trekken.

Aan de andere kant zat het Stefan niet mee toen hij, bij een van de weinige strafcorners die wij kregen, met een mooie sleeppush de bal snoeihard op de paal uiteen liet spatten. Met nog acht minuten te spelen kreeg Waalwijk nog een strafbal te nemen omdat de Hilvarenbeekse verdedigers met man en macht en hakkende sticks een aanvaller van het scoren afhielden. Dit was voor Olof een buitenkansje om te laten zien dat hij niet in doel staat om vliegen te vangen. Hij keek de tegenstander vanachter zijn masker vernietigend aan, sloeg met zijn stick hard op de legguards en beet zijn opponent toe met de woorden: "Zie er maar eens langs te komen”. Deze tactiek werkte, want Olof wist de hooggeplaatste bal met de handschoen uit zijn doel te ranselen. Het verzet van de Waalwijkse formatie bleek gebroken waardoor de wedstrijd rustig uitgespeeld werd.

Onze veteranen hebben nu 7 punten uit de laatste drie wedstrijden. Met de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst in het verschiet ("geen onderschatting mannen”) moet de eerder vernoemde doelstelling bereikt kunnen worden. Daarbij kunnen onze veteranen de twaalfde man uiteraard goed gebruiken, dus u bent volgende week zondag om 10.30 uur van harte welkom op het hockeyveld aan de ‘Roodloop’.