header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen spelen gelijk en blijven naaste belager Tempo voor.

Nieuws afbeelding 6-4-2018

Na een zeer regenachtige dag speelden onze veteranen afgelopen woensdagavond tegen Tempo uit Bergen op Zoom, een tegenstander die net onder onze Hilvarenbeekse spelers op de r  anglijst stond.

Met een redelijk voltallige selectie (de trainer-coach met een polsblessure en de rechterspits, de midvoor en linkshalf  in het buitenland) begonnen onze mannen vol vertrouwen aan de wedstrijd, Dat leverde al meteen vanaf het begin diverse mogelijkheden op om een voorsprong te nemen. Een zeer goed keepende doelman van Tempo gaf geen krimp en wist zijn doel tot aan het rustsignaal schoon te houden. Aan de andere kant kreeg onze Beekse doelman in de eerste vijfendertig minuten wel een bal vanuit een strafcorner langs zijn legguards geslagen. Met deze 0-1 werd gepauzeerd en werden er opbeurende woorden gesproken. Er deden zich de eerste helft genoeg kansen voor om tot scoren te komen en waarom zou dat ook niet in de tweede helft kunnen. Daarom werd al meteen vanaf het eerste fluitsignaal de aanval gezocht. De tegenstander liet zich echter niet gek maken en profiteerde van de aanvalsdrift van onze roodzwarten. Olof hield zijn doel echter schoon en vanuit een snel genomen uitbal, waarbij de mannen van Tempo de snelheid van handelen even niet konden volgen, bracht Sieger vanaf de zijlijn de bal supersnel in het spel en wist hij zijn vrijstaande broer Rutger te bereiken die met dit buitenkansje wel raad wist. Onze jongens kregen vleugels en zetten nog een tandje bij om de punten in Beek te houden. Na een snel gespeelde aanval speelde Rogier zich rechts in cirkel vrij om met een verwoestende pegel de vijandelijke doelman het nakijken te geven. Met goed gevoel probeerden men deze voorsprong over de streep te trekken, maar een tweede strafcorner van de tegenstander gooide echter roet in het eten.

Achteraf waren beide teams tevreden met de puntendeling, maar werd er na afloop wel gesproken over de puntentelling bij  de Europa leqaue waar velddoelpunten voor twee tellen en doelpunten uit een strafcorner slechts voor één. (Hadden we toch eigenlijk gewonnen met 4-2)

Komende zondag gaan onze jongens de strijd aan tegen Push HD en hopen onder het genot van een stralend zonnetje de drie punten dit keer wel in Beek te houden. Advies:: ”Kom ook eens kijken, hoe onze vaandeldragers  hockeyclub Hilvarenbeek op de kaart proberen te zetten.