header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen laten steekje vallen

Nieuws afbeelding 20-11-2017

Deze zondag stond de thuiswedstrijd tegen Waalwijk op het programma, een team waar we tot op heden als veteranen nog nooit tegen gespeeld hadden en dat één punt minder bij elkaar gesprokkeld had dan onze Beekse veteranen. Het had daarom na zeventig minuten zuivere speeltijd zomaar gekund dat onze mannen afstand van deze tegenstander uit de Langstraat hadden genomen als er gewonnen was. Maar deze vurige gedachte pakte helaas anders uit.

Al meteen vanaf de afslag namen de mannen uit Waalwijk, de plaats waar de schoen- en leerindustrie eeuwen lang hoogtij vierde, het heft in handen. We kunnen gerust zeggen dat zij meteen de stoute schoenen aantrokken. Dat resulteerde al na een kleine vijf minuten op een 0-1 voorsprong voor de bezoekers, waardoor bij onze kanjers, die na de behaalde punten van de afgelopen weken naast hun schoenen leken te lopen, de moed al direct in de schoenen leek te zinken. Onze rood-zwarten dachten zeker met kousen en schoenen in de hemel te komen (denken dat men zich niet in hoeft te spannen) en dat nog wel na zo’n enerverend feestje ter gelegenheid van een teamgenoot die de veertig jarige leeftijd heeft bereikt. Het werd dan ook door de vele toeschouwers zeker niet gewaardeerd dat men langs de schoenen liep. Er werden vanaf de tribunes geen namen gescandeerd, maar sommige spelers wisten waar de schoen wrong en gooiden er toch maar een schepje bovenop. Het duurde dan ook zeker tien minuten voordat de veteranen massaal de stoute schoenen aantrokken en het spel richting het Waalwijkse doelgebied verlegden. Uit een mooie aanval werd de bal de cirkel in geschoven waar Stefan met een mooie schuifslag de bal langs de doelman van Waalwijk in het doel wist te schuiven.

Met deze gelijke stand op het scorebord golfde het spel voortdurend op en neer en aan beide kanten werden de doelmannen op de proef gesteld. Iedereen dacht dat er ook met deze stand gepauzeerd zou gaan worden, maar jammer genoeg werd er door een achterhoedespeler een persoonlijke fout gemaakt,  zeg maar gerust een cadeautje uitgedeeld (wie de schoen past, trekke hem aan) waardoor het een klein kunstje was om onze doelman Olof voor de tweede keer op een tegendoelpunt te trakteren.

Toen het rustsignaal klonk, liepen onze veteranen met het lood in de schoenen naar de dug-out om de kritiek van de trainer-coach te aanvaarden. Deze veertiger trok van leer en vertelde zijn spelers dat er in het verleden geen enkel team op een slof en een oude hockeyschoen kampioen is geworden. Hij wilde niemand de schuld in de schoenen schuiven, maar er moest uit een ander vaatje getapt worden. Alle spelers begrepen de boodschap en meenden leergeld betaald te hebben.

Het team van Waalwijk had waarschijnlijk de Hilvarenbeekse donderspeech gehoord want in het begin van de tweede helft waren zij heer en meester op het veld. Toen de scheidsrechter een speler van Waalwijk trakteerde op een gele kaart, leek de wedstrijd uit de hand te lopen. De speler in kwestie ging verhaal halen bij de scheids en kreeg nog enkele medestanders aan zijn zijde. De scheidsrechter leek op dat moment sterk in de schoenen te staan en toonde nog enkele spelers een gele kaart. Gemopper, dreigen met voortijdig vertrek naar huis en overleg, volgden

Gelukkig werd er door enkele spelers van ons Beekse veteranenteam bemiddeld en werd de wedstrijd met tweeëntwintig mannen hervat. Een mooi uitgespeelde aanval van Hilvarenbeek zorgde ervoor dat de verdiende 2-2 stand op het scorebord verscheen, maar de tegenstander ging met de drie punten aan de haal door twee minuten voor het einde van de wedstrijd een fantastisch keepende Olof het nakijken te geven. Met nog een minuut te spelen kregen de Beekse mannen nog enkele strafcorners, maar er werd helaas niet meer gescoord.

Het publiek keerde huiswaarts met de nodige gespreksstof en de kleintjes konden naar de intocht van de Goedheiligman zodat zij vanaf deze zondag hun schoen weer kunnen zetten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DES op het programma en dat is tevens de laatste wedstrijd van de eerste helft van deze competitie. De veteranen danken de trouwe toeschouwers en hopen dat zij in maart weer komen kijken als de competitie wordt hervat