header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Heren veteranen winnen opnieuw

Nieuws afbeelding 13-11-2017

Onze veteranen speelden deze zondag de thuiswedstrijd tegen de mannen van Breda HE, een tegenstander die vier punten meer bij elkaar gespeeld had dan onze jongens. Een nederlaag tegen deze Bredase opponent betekende een kloof op de ranglijst die later dit hockeyseizoen nog moeilijk gedicht zou kunnen worden. Daarom was het onze mannen er alles aan gelegen om de punten in Beek te houden en mogelijk een plaatsje te stijgen om in het linkerrijtje te belanden omdat de ploegen die een plaatsje hoger stonden elkaar ontmoetten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de spieren goed losgelopen en kwamen enkele Beekse mannen weer bij hun positieven na een heftige zaterdagavond die in het teken stond van het Liekesfist of een ander muziekconcert. Gelukkig meldde de tegenstander dat ook zij niet geheel fit aan de afslag stonden na een feestavond in het Chassé, maar zij hadden daar de wijze les van Lee Towers meegekregen; "You never walk aloneā€. En dat deden ze dan ook niet, want er begonnen 22 spelers en twee scheidsen aan de wedstrijd.

De tegenstander uit Breda leek het eerst wakker want al meteen in de eerste minuut kregen onze Beekse mannen een strafcorner te verwerken. Goed ingrijpen van onze doelman voorkwam een tegendoelpunt, maar hetzelfde kan gezegd worden van de sluitpost aan de overzijde van het veld. Die wist op miraculeuze wijze zijn doel schoon te houden bij een even mooi ingeslagen backhandschot van Rutger. Het spel golfde heen en weer omdat door beide teams veel strijd geleverd werd, maar waarbij sportiviteit en spelplezier hoog in het vaandel stonden. Het toegestroomde publiek vermaakte zich prima, men genoot van de werklust van de spelers, de mogelijkheden tot een doelpunt in beide cirkels en de heldhaftige reddingen van de doelmannen. De brilstand bleef tot aan de pauze op het scorebord staan, waar beide teams mee konden leven.

Na de pauze namen onze Beekse mannen direct het heft in handen. Zij hadden een duidelijk overwicht en drongen de tegenstander terug op de eigen helft. Juist toen men zat te wachten op de verdiende voorsprong voor onze roodzwarten viel het doelpunt aan de overzijde. Op een knullig balletje werd door de achterhoede van Beek verkeerd geanticipeerd en de bal caramboleerde  op ongelukkige wijze in het doel.

Even leken de mannen uit Beek van slag en vreesden de toeschouwers het ergste, maar toen Olof een wereldredding verrichtte door een hard ingeslagen hoge bal uit het doel te ranselen, werden de ogen van onze kanjers pas echt geopend. Dat leverde enkele mooie kansen op waarbij Stefan na een niet zelfzuchtige actie van Machiel de verdiende gelijkmaker achter de doelman uit Breda deponeerde. Met deze gelijke stand namen onze mannen echter geen genoegen. Er werd met veel inzet en op karakter ingezet op een overwinning. Deze kwam er ook nadat Rutger heel behendig de achterlijn haalde, even met zijn directe tegenstander dolde en de bal voor het doel schoof die door Stefan met een snoekduik en stick vooruit tegen de doelplank werd geplaatst. De mannen uit Breda kregen uit meerdere strafcorners nog volop gelegenheid om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar gelukkig stond het vizier daarbij niet op scherp.

Met nog twee wedstrijden tot aan de winterstop lijkt de kans op de zesde plaats zeker aanwezig en daar gaan onze veteranen dan ook voor. Volgende week bent u weer van harte uitgenodigd om te komen kijken op de Roodloop voor de thuiswedstrijd tegen Waalwijk HA.

Reacties


Arthur Roozen

13-11-2017 @ 17:40:07 |prachtig alle hulde aan de doel treffers .

Reageer op het nieuws