header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen leggen tegenstander over de knie

Nieuws afbeelding 8-10-2017

Met de wedstrijd van vorig seizoen in het achterhoofd, waarbij het groene, gele en rode kaarten regende, en waarvan de journalist van de veteranen het niet raadzaam en goed vond om een wedstrijdverslag te schrijven, stond op deze zondag de thuiswedstrijd tegen de heren veteranen van Berkel-Enschot op het programma.

Met de welverdiende overwinning van vorige week in de pocket en de pittige training van afgelopen woensdag waardoor onze mannen op scherp stonden, werd om half elf,  onder een zwaarbewolkte hemel waar de nodige regen uit viel, begonnen aan de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Zouden onze jongens een verdere stap op de ranglijst kunnen maken om de verkeerde seizoenstart recht te zetten?

Enigszins terughoudend, maar met de focus gericht op een goed resultaat, werd begonnen aan deze wedstrijd. De mannen uit Berkel-Enschot begonnen furieus en bestormden het Beekse doel dat Olof met enkele goede reddingen schoon wist te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde namen onze oudjes het heft in handen en waren zij veelvuldig te vinden op de helft van de tegenstander. Deze druk voorwaarts werd al snel omgezet in een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Maarten. Daarna was het de beurt aan Stefan om tweemaal vanuit een strafcorner en eenmaal d.m.v. van een velddoelpunt, vanuit een fraai opgezette aanval, het veldoverwicht om te zetten in een 5-0 voorsprong die tot aan het rustsignaal behouden bleef.

Tijdens dit pauzemoment glunderden de gezichten van onze veteranen van oor tot oor, maar werd gewezen op de mogelijke hoogmoed die kan komen voor de val. Gelukkig werd ook in de tweede helft geen gas teruggenomen, hadden onze jongens zelfs kans op de zes-nul voorsprong, maar moesten zij toch toezien dat onze Beekse goalie, na een voortreffelijke individuele actie van de mid-mid uit Berkel-Enschot voor het eerst deze ochtend het nakijken kreeg. Snel daarna werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door een doelpunt van Stefan uit een strafcorner, die daarmee de stand op 6-1 bracht en zijn totaal op vier doelpunten bracht. Met prachtig overspel werd, door doelpunten van Willem-Jan en Rogier de voorsprong verder uitgebreid tot 8-1. Het was jammer dat onze veteranen daarna nog enkele opgelegde kansen misten, waaronder een ronddraaiende bal op de doellijn die daar uiteindelijk ook stil bleef liggen, en dat de tegenstander nog twee ballen achter Olof in het netje liet ploffen, maar de 8-3 overwinning na zeventig minuten was echter dik-en-dik verdiend.

Tijdens de derde helft waren beide teams het erover eens dat dit wel even een ander potje hockey was dan vorig seizoen Er werd nu gezellig en sportief gespeeld met veel respect voor elkaar en de scheidsrechters. Een reden genoeg om van deze wedstrijd en de verbroedering tijdens de derde helft wel een verslag te schrijven.

Volgende week is de Beekse verslaggever present bij de lastige uitwedstrijd tegen MHC Tempo in Bergen op Zoom. Hopelijk kunnen onze mannen de opgaande lijn vasthouden en weten zij daar een of meerdere punten weg te halen.