header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Eerste wedstrijdpunten voor heren veteranen

Nieuws afbeelding 2-10-2017

Wat was de opluchting groot bij de heren veteranen toen de scheidsen na 70 minuten het laatste fluitsignaal lieten horen van de wedstrijd tegen Push Heren D. Voor de eerste keer deze competitie stapten onze mannen als winnaars van het veld en werd de hatelijke nul op de ranglijst ingewisseld voor drie wedstrijdpunten. Tevens werd een sprong gemaakt op de ranglijst van de elfde naar de achtste plaats.

Vanaf de eerste tot en met de laatste minuut hadden onze veteranen deze ochtend het heft in handen. De tegenstander werd voortdurend teruggedrongen op de eigen helft en het was wachten op de openingstreffer van deze wedstrijd waardoor onze nestors voor het eerst in deze competitie op een voorsprong zouden komen. Helaas werd dat verwachte doelpunt, geheel uit het niets, aan de andere kant van het veld gescoord. Het geleverde spel tot dat moment gaf de burger voldoende moed en vertrouwen om niet bij de pakken neer te zitten, maar om juist de ruggen te rechten om weer snel op gelijke voet met de tegenstander te komen.

Een bal van Robert op de lat, een backhandslag van Rogier op de paal en enkele andere gevaarlijke acties in de vijandelijke cirkel konden toch niet voorkomen dat ook in deze wedstrijd de pauze bereikt werd met een achterstand. Geen harde woorden voor onze mannen maar een smeekbede van Machiel die, ten overstaande van de gehele groep, iedereen vroeg om slechts 10% meer energie te leveren waarmee we de Bredase opponent over de knie zouden leggen. En die extra inzet werd door onze jongens gegeven. Met mooi positiespel, verfijnde technische hoogstandjes en simpel samenspel werd de achterstand door doelpunten van Robert en Machiel al snel omgebogen tot een 1-2 voorsprong. Goed dat onze doelman Olof de tegenstander tussentijds van het scoren afhield met twee fantastische reddingen. Daarbij bleef het verzet van onze tegenstander, maar de aanvalsgolven aan de overzijde stapelden zich. Caspar bezorgde de Beekse veteranen wat meer lucht door de 1-3 op het scorebord te zetten. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd, na een prachtige en snelle aanval over meerdere schijven, door Robert de 1-4 eindstand op het scorebord gezet. Terwijl we gewoonlijk als team de derde helft naar ons toetrekken, om te laten zien dat we iets kunnen scoren, hielden we het dit keer op 90% van ons kunnen.  Die extra 10% die gegeven werd tijdens de wedstrijd eiste zijn tol. Na de wekelijkse evaluatie met de tegenstander werd de terugreis naar Beek aanvaard. Komende woensdag zal er weer stevig getraind worden want komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen de veteranen van Berkel-Enschot op het programma. Deze wedstrijd voorspelt wederom het nodige spektakel. Reden genoeg om volgende week zondag om half elf een kijkje te komen nemen op de Roodloop.