Wedstrijdverslagen

Heren veteranen verliezen nipt van koploper

Nieuws afbeelding 9-4-2017

Onder geweldige omstandigheden, zonnig weer met een lekker temperatuurtje, 17 fitte spelers met afgetrainde lichamen, een besproeide grasmat, twee topscheidsrechters en veel publiek, werd zondag om half elf de thuiswedstrijd begonnen tegen de veteranen uit Drunen.

Tegen deze tegenstander, lijstaanvoerder met zo’n dikke twintig punten meer dan onze jongens, werd door onze mannen vol vertrouwen begonnen aan de wedstrijd. Het was vandaag erop of eronder ! Minder dan de kansloze uitwedstrijd in Drunen kon het namelijk niet worden.

En warempel, alsof onze mannen echt geloofden in een stunt tegen de nummer een van de competitie, stoven zij meteen vanaf het eerste fluitsignaal als jonge honden richting het vijandelijke doel. Niet dat zij daar meteen het grootste gevaar stichtten, maar het voortdurende offensief zorgde er wel voor dat onze doelman zich rustig kon opwarmen in het zonnetje voordat hij het echt heet zou krijgen.

Het spel golfde gedurende de eerste helft op en neer waarbij de hockeyers uit Drunen langzaam maar zeker uit hun schulp kropen en de druk richting de Hilvarenbeeks achterhoede opvoerden.

Er werd gerust met de bekende brilstand waarmee onze Beekse kerels dik tevreden waren. Na een peptalk, een slok fris water en voor iedereen een schouderklopje van de coach werd begonnen aan het tweede bedrijf. Het spelbeeld van de eerste helft herhaalde zich jammergenoeg niet. De roodzwarten uit Beek werden steeds meer teruggedrongen tot rond en in de cirkel waar zij belegerd werden door de blauwe devils uit Drunen. Goed dat onze doelman Olof in grootste vorm stak en zijn doel lang schoon kon houden met enkele miraculeuze reddingen. Met enig fortuin hadden onze Bekenaren een voorsprong kunnen nemen als Rutger met zijn passen uitgekomen was en een prachtig voorgeschoven bal  het lege doel had ingeschoven.

Maar zoals wij in de eerste helft van de competitie het geluk  aan onze zijde hadden en net voor tijd tweemaal een wedstrijd beslisten, zo werden we nu door een twijfelachtige actie van Drunense speler net voor het eindsignaal op een 0-1 nederlaag getrakteerd. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag, maar gezien de inzet, het enthousiasme, het veldspel, de aanmoedigingen en de subjectieve wedstrijdanalyse, had een 0-0 eindstand meer recht gedaan aan alle goede bedoelingen van de Beekse veteranen.

Tijdens de derde helft werd de wedstrijd door alle hoofdrolspelers van deze ochtend nog eens dunnetjes overgedaan onder het genot van een drankje en gefrituurde balletjes.

Over drie weken (op zondag 7 mei) staan onze mannen weer op het veld aan de Roodloop tegenover de kanjers uit Berkel-Enschot om te proberen weer in het linkerrijtje van de ranglijst te komen.  U komt toch zeker kijken, want de veteranen kunnen de ondersteuning van die achttiende man wel gebruiken.