Wedstrijdverslagen

Heren veteranen houden stijgende lijn vast

Nieuws afbeelding 3-10-2016

Na een stevig gesprek over sportief en minder fair gedrag op het hockeyveld werd tijdens de training van afgelopen woensdagavond  door onze mannen het vizier op het linker rijtje van de rangschikking gericht.

De drie wedstrijdpunten die tegen HOCO behaald werden, smaakten naar meer. Daarom stond de training in het teken van het verhogen van de lichamelijke conditie, het strijden voor en met elkaar,  het verbeteren van het hockeyspel op tactisch en technisch vlak, maar dus ook zeer zeker op het afgeven van een visitekaartje op sportief gebied.

Zonder onze spits, die vanwege disciplinaire redenen van de hockeybond en onze hockeyclub geschorst was, werd zondag begonnen aan de thuiswedstrijd tegen de heren B van Push. Onder het toeziend oog van enkele geblesseerden (hamstring, hernia en rib)  creëerden onze jongens al direct vanaf de afslag verschillende mogelijkheden om de score te openen. Rutger liet na zo’n 15 minuten,  uit een van deze mogelijkheden, de welverdiende 1-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Uit een dreigende actie van Machiel, waarbij hij als  een dartel veulen met zevenmijlslaarzen de vijandelijke cirkel binnendrong, sloeg een verdediger met een mooie boogbal over zijn eigen doelman de 2-0 voor onze rood-zwarten in de boeken.

Net voor de pauze kreeg Rutger vanwege mopperen op de scheidsen, die met ‘oortjes’ contact met elkaar onderhielden, een groene prent gepresenteerd hetgeen leidde tot een bijbehorende tweeminutenstraf.

Tijdens de rust stonden de gezichten van onze veteranen op lachen en tevredenheid, maar er werd gewezen op onderschatting. En dat was niet zonder reden want vlak na de hervatting wist onze tegenstander de marge te verkleinen tot één doelpunt. Toen Machiel een haast zeker tegendoelpunt wist te voorkomen door een bal net voor de doellijn tegen te houden, gingen bij onze oudjes de alarmbellen rinkelen en werd het hockeyspel weer voorwaarts gedirigeerd. Uit een mooie aanval over links werd Rutger op onreglementaire wijze het spelen belet waardoor we een strafbal toegewezen kregen.

Machiel benutte zonder schroom en/of nervositeit dit buitenkansje door met een bekeken schuiver de keeper van Push het nakijken te geven (Kunnen de spelers van PSV een voorbeeld aan nemen). Deze weelde van twee doelpunten voorsprong net voor het einde van de wedstrijd werd Frans iets te machtig. Hij wilde met hand en tand (en stick in één hand)  deze voorsprong verdedigen en over het eindsignaal trekken. Daarbij zag hij, nadat hij al een keer wegens duwen ‘groen’ ontvangen had , ook nog ‘geel’ gepresenteerd. Waarschijnlijk is het eenvoudiger om een keer meer te wisselen dan op deze manier zeven minuten extra pauze in te lassen.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen de veteranen van Drunen op het programma, maar de

overwinning van vandaag geeft onze nestors mogelijk vleugels waardoor zij hun positie op de ranglijst kunnen handhaven dan wel kunnen verstevigen.