Wedstrijdverslagen

Heren Veteranen lopen opnieuw tegen een nederlaag aan.

Nieuws afbeelding 19-9-2016

Deze week stond voor onze mannen de uitwedstrijd in Kaatsheuvel tegen DES op het programma.

Gezien het aantal geblesseerden en andere afwezigen, en het feit dat onze tegenstander vorige week al met 5-0 gewonnen had, waren de verwachtingen op een positieve uitslag ietwat gematigd.

Op weg naar de velden van DES reden we langs de Efteling, hoopten daar nog wat extra magische krachten op te doen, maar er werd bij voorbaat al getwijfeld aan de uitwerking daarvan. Geheel verkeerd natuurlijk. Er was door de ontstane files ook geen gelegenheid om bij Holle Bolle Gijs, vrouw Holle of Langnek langs te gaan voor goede raad.

De 12 ½  hockeyers, 12 fitte mannen en Caspar die geblesseerd was aan de kuit maar er wel bij was,  die we deze zondag  op de been hadden gekregen, begonnen vol energie, enthousiasme en goede moed aan de wedstrijd.

De heren van DES namen vanaf het eerste fluitsignaal direct het initiatief, maar onze jongens namen vanuit een van de spaarzame aanvallen (we misten de voorstopper, de mid-mid en de spits) en de eerste strafcorner een 0-1 voorsprong. Stefan tekende met een backbandslag voor het eerste doelpunt van dit seizoen (dat er nog veel mogen volgen).

Jammer genoeg wisten onze tegenstanders nog voor het rustsignaal de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. Olof, onze keeper had intussen ook al verschillende goede reddingen verricht. We waren het er tijdens de bespreking in de rust unaniem over eens dat als we voltallig hadden gestaan dat hier punten te halen waren. De doelstelling voor de tweede helft was om de gelijkmaker achter de vijandelijke goalie neer te leggen en een puntje mee naar Beek te nemen.

Deze doelstelling werd al snel bijgesteld toen onze tegenstander binnen een kwartier in de tweede helft uitliep naar een 4-1 voorsprong. Stefan bepaalde tenslotte met een identiek genomen strafcorner en een zelfde backhandslag voor de 4-2 einduitslag in het voordeel van de oudjes uit Kaatsheuvel.

De derde helft werd gebruikt om te genieten van de zon, de drankjes en te bespreken hoe we de volgende wedstrijd toch de eerste punten van dit seizoen binnen kunnen slepen. Dat laatste gaat zeker  nog lukken als wel met dezelfde instelling en een fitte en voltallige selectie aan kunnen treden.