header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen openen het seizoen 2016-2017 met een nederlaag

Nieuws afbeelding 11-9-2016

Ondanks de behaalde laatste plaats in het vorige seizoen komen ‘de oudjes’ van de club dit jaar opnieuw uit in de eerste klasse. Reden genoeg om al heel vroeg op de eerste wedstrijddag een teambespreking te houden om van de onderste plaats in de competitie weg te blijven.

De ambities en wensen (gezellig spelen, meer wedstrijden winnen, niet geblesseerd raken, goed weer op de zondagen, een sfeervolle derde helft, leuke tegenstanders, meer teamleden op de trainingen) werden uitgesproken waarna  onze mannen een voor een en later ook gezamenlijk op de foto moesten voor het grote ‘Jumbo-Hilverhockey-boek’.

Gelukkig kon daarna de groene, toch wat gladde, grasmat betreden worden om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Breda, de tegenstander in deze eerste wedstrijd van het seizoen, de nummer drie van vorig jaar in hun poule, dacht daar precies hetzelfde over.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd al meteen duidelijk dat onze jongens niet op dezelfde afstraffing hoefden te rekenen als vorig jaar in Best. Dit keer speelden zij vanaf het begin echt mee en werd de strijd veelal geleverd op het middenveld. Jammer genoeg wisten de mannen van Breda onze Hilvarenbeekse goalie net voor rust het nakijken te geven en konden wij daar slechts enkele goede aanvallen tegenover zetten.

Na een peptalk en een slok water in de pauze werd begonnen aan de tweede helft waarin de toeschouwers hetzelfde wedstrijdbeeld te zien kregen: veel strijd op het middenveld, een iets dreigender Breda en een sportieve krachtmeting. Jammer genoeg sloeg Sieger, na een geweldig mooie aanval, de bal snoeihard op de paal waardoor de 0-1 stand lang op het scorebord bleef staan.

Toch moest onze keeper de bal nog twee keer uit het net halen zodat met een toch wel geflatteerde 0-3 eindstand begonnen kon worden aan de derde helft.