Organisatie

Contact

Adres
Hockeyclub Hilvarenbeek
Roodloop 1
5081 XZ Hilvarenbeek

Postadres:
Postbus 114
5080 AC Hilvarenbeek

0135054558


Wedstrijdsecretariaat


Bestuur


Ledenadministratie
terug naar vorige scherm
9-9 | Heren veteranen starten het nieuwe hockeyseizoen met een (kleine) nederlaag.

Na drie trainingen, waarbij de nadruk lag op conditie, samenwerking, tactiek, snelle balaanname en overzicht (kortom alle disciplines waar een gemiddeld hockeyspeler aan moet voldoen om in de veteranencompetitie te mogen starten), stond de zondagmiddag helemaal in het teken van de seizoensstart.

Vol ambitie, getuige de uitgesproken doelstelling om dit jaar bij de eerste vijf teams van de competitie te eindigen, met de overtuiging dat de eerste klap met de hockeystick een daalder waard zou zijn, met een voltallige selectie, werd in Breda met veel enthousiasme begonnen aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2018-2019 tegen Push HC.

Al ruim voor het eerste fluitsignaal van de wedstrijd werd door onze mannen met volle overgave begonnen aan de warming-up. Niets mocht aan het toeval overgelaten worden, want drie punten behalen in de eerste wedstrijd van het seizoen was de afgelopen jaren wel steeds het streven, maar nog nooit gelukt.

De eerste tien minuten waren duidelijk voor de mannen uit Hilvarenbeek waarbij de sluitpost van Push helaas steeds hinderlijk in de weg stond wanneer de bal het doel in leek te gaan.  De tweede tegenslag kreeg de formatie uit Hilvarenbeek te verwerken toen Sieger een hamstringblessure veinsde, maar als kersverse vader liever aan de zijlijn met het kraamcadeautje van zijn dochter Veerle wilde spelen (grapje!).

Door het uitvallen van deze middenvelder moesten er omzettingen in de succesformatie gedaan worden, die bestond uit de teamleden die alle trainingen bijgewoond hadden. De tegenstander zag dat daarna mogelijkheden ontstonden door de bal met hoge scoops in de cirkel voor onze doelman te laten neervallen.

Uit een van deze ballen, die door de verdedigers van Hilvarenbeek verkeerd ingeschat werd, zag de aanvals-leider van Push de kans om deze met een ontzettend mooie beweging over onze doelman te lepelen.

De Hilvarenbeekse formatie had bewondering voor dit fantastische doelpunt, maar nam meteen weer het initiatief. Dat leidde tot enkele mooie aanvallen waarvan er een op onreglementaire wijze door een verdediger van Push een halt toegeroepen werd. De verkregen strafpush werd helaas door Machiel buiten bereik van de doelverdediger op de paal gepushed. De 1-0 achterstand was tevens de ruststand.

Tijdens de pauze werden positieve en opbeurende woorden gesproken. Er zou op deze zonnige zondag zeker meer te behalen zijn dan een nederlaag. Alles op alles werd gezet om minimaal een gelijkspel uit het vuur te halen. Maar ondanks een legio strafcorners wisten onze veteranen de doelman van Push niet eenmaal het nakijken te geven waardoor de eerste wedstrijdpunten in Breda bleven.

Gelukkig werd na afloop stilgestaan bij de verjaardagen van Jeroen en Rogier waardoor het verlies van de wedstrijd van deze middag enigszins op de achtergrond geschoven werd.

Komende zondag speelt het veteranenteam van Hilvarenbeek tegen de mannen van Tempo. Reden genoeg om als twaalfde man achter onze mannen te gaan staan om te zien hoe de eerste drie punten van dit prille seizoen wel behaald gaan worden.

 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
  :) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

Statistieken

maandag 18 februari 2019
Aantal leden (info) 501
Nu online 20
Leden met @ 98,8%
SMS Bereik (teams) 81,4%

Vandaag jarig

Jinte Blankers

Clubcompetitie

1. Zaal dames 1
2. Jongens D1
3. Meisjes C1
4. Jongens C1
5. Zaal meisjes A1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
februari 0 %
maart 0 %
april 0 %

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 17% |week: 42%

Teams