Organisatie

Contact

Adres
Hockeyclub Hilvarenbeek
Roodloop 1
5081 XZ Hilvarenbeek

Postadres:
Postbus 114
5080 AC Hilvarenbeek

0135054558


Wedstrijdsecretariaat


Bestuur


Ledenadministratie
terug naar vorige scherm
13-5 | Heren veteranen halen drie punten op in Goirle

Met aardig wat afzeggingen vanwege het Hemelvaartsweekend moesten onze veteranen op Moederdag de strijd aangaan tegen aartsrivaal Goirle. Voorafgaande aan deze wedstrijd leek er voldoende animo om de spieren voor de wedstrijd warm te maken door naar Goirle te fietsen. Maar vanwege de onverwachte weersverandering werd toch gekozen om met auto naar het naburige Goirle af te reizen.

Daardoor konden onze mannen onderweg geen kijkje nemen bij het viaduct aan de Tilburgseweg die door enkele trouwe supporters in aanloop naar deze cruciale wedstrijd met roodzwarte teksten en tekeningen versierd was.

Aangekomen op het sportcomplex in Goirle werd onder het genot van een kop koffie het wedstrijdplan van deze zondag doorgesproken. Met het oog op de vorige ontmoeting was dit plan meteen duidelijk:

"Geen mededogen met de tegenstander, winnen en drie punten in tas meenemen naar Hilvarenbeek”.

Deze strategie was niet tegen dovenmansoren verteld. Al meteen vanaf het eerste fluitsignaal stoven onze veteranen naar voren om een voorsprong op het digitale scorebord te laten verschijnen. En…. dat lukte al binnen twee minuten. Rogier wist na goed samenspel op het middenveld de bal op te pikken en dartelde als een jonge hond de vijandelijke cirkel binnen om de bal met een droge tik in de linkerhoek achter de keeper van Goirle neer te leggen.

De oude mannen van Goirle hadden deze snelle achterstand niet verwacht en hadden duidelijk tijd nodig om van deze tegenslag bij te komen. Onze Hilvarenbeekse jongens kregen echter vleugels en pikten op alle plaatsen op het veld de bal van de stick van hun Goirlese opponent. Dat leverde na een zeer snel en volgens het boekje uitgespeelde kans een 2-0 voorsprong op. Via de rechtsachter ging de bal naar Maarten die deze snel doorschoof naar Machiel. Zoals een goed opticien betaamt, zag deze in zijn rechterooghoek Robert geheel vrij staan in de cirkel, die de bal vervolgens na een subtiele balaanname

de bal het doel in kon lopen. Onze mannen geloofden hun eigen ogen niet, maar genoten zichtbaar van de 0-2 voorsprong. De Goirlenaren probeerden met lange ballen de Beekse defensie te ontregelen, maar deze gaf geen krimp. Net toen onze roodzwarten dachten aan een ruststand met de marge van twee, kregen zij toch een kleine dreun te verwerken. Met nog een minuut te spelen op de klok, werd door de scheidsrechter een discutabele strafcorner gegeven, die door onze doelman enigszins verkeerd werd ingeschat en waardoor plotseling de 1-2 ruststand op het scorebord verscheen.

Tijdens de pauze werd gehamerd op goed overspel, geen onnodig balverlies en gezamenlijk de schouders er onder zetten. Dat laatste gebeurde zeer zeker. Terwijl Goirle steeds vaker de aanval zocht, wisten onze mannen onder de druk uit te komen en middels een aanval over meerderde schijven via Machiel de

voorsprong te vergroten tot 1-3. De wedstrijd leek zelfs gespeeld toen onze mannen bij de eigen cirkel een vrije slag kregen. Coen sloeg de bal snel en hard naar voren waar Machiel als enige was blijven staan. Met grote passen snelde hij af op de doelman van Goirle en wist deze, als een echte balletdanser, vaardig te omspelen alsof hij bezig was met het verzilveren van een shoot-out. Terwijl heel Hilvarenbeek zeker was van een glashelder doelpunt, werd na overleg tussen de beide scheidsen besloten om dit feestje toch enigszins te bederven. Toen Goirle met nog zo’n tien minuten spelen tot 2-3 terugkwam en daarna nog enkele strafcorners mocht nemen, was het voor onze veteranen nog even billenknijpen. Gelukkig werden deze buitenkansjes niet verzilverd en was de vreugde groot toen uiteindelijk het laatste fluitsignaal klonk.

In het Pinksterweekend is er geen wedstrijdprogramma waardoor onze jongens tijdens de trainingen alles op alles kunnen zetten om in de resterende vier wedstrijden nog de nodige punten te vergaren.

U kunt onze helden weer zien spelen op zondag 27 mei as. tegen Push HB. U bent van harte welkom !!

 
 
Arthur Roozen , 14-5-2018 @ 17:37:40
jo hey geeft da ff un lekkur guvul

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
  :) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

Statistieken

maandag 18 februari 2019
Aantal leden (info) 501
Nu online 37
Leden met @ 98,8%
SMS Bereik (teams) 81,4%

Vandaag jarig

Jinte Blankers

Clubcompetitie

1. Zaal dames 1
2. Jongens D1
3. Meisjes C1
4. Jongens C1
5. Zaal meisjes A1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
februari 0 %
maart 0 %
april 0 %

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 17% |week: 42%

Teams