Organisatie

Contact

Adres
Hockeyclub Hilvarenbeek
Roodloop 1
5081 XZ Hilvarenbeek

Postadres:
Postbus 114
5080 AC Hilvarenbeek

0135054558


Wedstrijdsecretariaat


Bestuur


Ledenadministratie
terug naar vorige scherm
15-4 | Heren veteranen weten weer wat winnen is

Dit weekend stond voor onze veteranen de uitwedstrijd tegen Berkel-Enschot op het programma, een tegenstander waartegen thuis de volle buit binnengehaald werd. Het was er onze jongens alles aan gelegen om na verschillende nederlagen en een gelijkspel van de afgelopen weken de mannen van Berkel-Enschot niet dichterbij te laten komen op de ranglijst.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal richtten de veteranen van Berkel-Enschot het vizier naar voren en dat resulteerde al vrij snel in een 2-0 voorsprong. Gelukkig raakten onze roodzwarten niet in paniek, maar spraken elkaar moed in en probeerden met goed overspel de vrijstaande spelers te bereiken waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van de tegenstander ging afspelen. Frank wist het eerste doelpunt voor de Beekse formatie te maken waarna het vertrouwen op een goed afloop groeide en men er nog een schepje bovenop deed. Na een dribbelactie van Rutger kwam de bal voor de backhand van Stefan die de bal hoog in het doel sloeg en daarmee de verdiende 2-2 stand op het scorebord bracht. Met deze stand gingen de tweeëntwintig spelers en enkele reserves rusten. Tijdens dit pauzemoment werd er gehamerd op het optimaal gebruik maken van de energie en deze niet te gaan verspillen aan opmerkingen richting de tegenstander en/of de scheidsen, die overigens prima hun mannetje stonden en de wedstrijd heel goed aanvoelden.

In de tweede helft werd wederom goed spel en vechtlust op de mat gelegd. Onze Beekse coryfeeën oogden frisser en waren conditioneel sterker. Ballen die door de achterhoede opgepikt werden, werden doorgeschoven naar de middenvelders die op hun beurt mogelijkheden creëerden voor de spitsen.

Zo nam ons Beekse team een voorsprong na een geweldige aanval over verschillende schijven met als pinchhitter Rogier die met een droge schuiver de bal langs de doelman in het uiterste hoekje deponeerde.

Gesterkt door deze voorsprong werd het spel van onze veteranen eigenlijk alleen maar beter en leek de wedstrijd gespeeld. Maar een onachtzaamheid in de defensie waarbij een hoog ingebrachte bal verkeerd beoordeeld werd, zorgde ervoor dat Berkel-Enschot de goed keepende Olof het nakijken gaf.

Terwijl Berkel-Enschot al dacht aan een gelijkspel wilde Hilvarenbeek daar geen genoegen mee nemen. Men gaf nog een keer gas om toch aan het langste eind te trekken. En dat lukte. Na een mooie steekpass van Frank werd Rutger weggestuurd richting de cirkel van de opponent waarna de bal voor de stick van Teun kwam. Hij verschalkte de keeper waarna de bal via de paal tergend langzaam voor het doel langs leek te gaan. Met een snelle beweging sprong Teun langs de keeper om de bal nog even met een laatste tikkie in het lege doel te slaan. Vlak daarna klonk het laatste fluitsignaal en werd de overwinning gevierd alsof het kampioenschap was behaald.

Zondag 6 mei spelen de veteranen de thuiswedstrijd tegen Breda HF. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen !!

 

 
 
Marten Driesser, 15-4-2018 @ 22:29:36
Het was spannend. Ik ben langs de lijn weer jaartje ouder geworden

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
  :) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

Statistieken

zaterdag 15 december 2018
Aantal leden (info) 499
Nu online 36
Leden met @ 98,8%
SMS Bereik (teams) 81,4%

Vandaag jarig

Jobien Olijhoek
Olivia Schutselaars
Floor Van Velthoven

Clubcompetitie

1. Zaal jongens D1
2. Jongens D1
3. Meisjes C1
4. Jongens C1
5. Meisjes B1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
januari 0 %
februari 0 %

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 13% |week: 67%

Teams