Organisatie

Contact

Adres
Hockeyclub Hilvarenbeek
Roodloop 1
5081 XZ Hilvarenbeek

Postadres:
Postbus 114
5080 AC Hilvarenbeek

0135054558


Wedstrijdsecretariaat


Bestuur


Ledenadministratie
terug naar vorige scherm
9-4 | Heren veteranen verliezen wedstrijd tegen PUSH HD door strafcorners

Op deze zondag speelden onze veteranen thuis tegen de mannen van Push HD en startten vol vertrouwen met de uitoverwinning van 1-4 in Breda in het achterhoofd. Gesterkt door het gelijke spel van afgelopen week tegen Tempo werd vol enthousiasme de weg naar het vijandelijk doel genomen.

Dat leverde een tweetal goede kansen op waarbij de keeper van Push onze Beekse formatie met een prachtige redding van een voorsprong afhield en een open kans voor de keeper jammerlijk naast het doel geslagen werd. Aan de andere zijde was de tegenstander veel effectiever. Vanuit twee strafcorners wisten zij evenveel doelpunten te produceren. De eerste strafcorner werd door de lijnstop van onze roodzwarten verkeerd ingeschat en de tweede corner werd door onder doelman voortreffelijk tegengehouden, maar ging toch in het doel omdat de afvallende bal recht voor de stick van een aanvaller van Push terecht kwam. Na deze 0-2 achterstand speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld waardoor er zich voor beide doelen geen gevaarlijke situaties voordeden.

Na de pauze, waarin onze Hilvarenbeekse spelers met elkaar de speltactiek doornamen, was sprake van hetzelfde spelbeeld, al had het Beekse team wel een licht veldoverwicht. Dat leverde geen echte doelkansen op, maar Push werd lange tijd ver van het eigen doel weggehouden. Uit een van de spaarzame kansen wisten de veteranen uit Breda uit een snel opgezette aanval onze doelman toch voor de derde keer het nakijken te geven. De wedstrijd leek beslist. Onze veteranen gingen echter niet bij de pakken neerzitten, maar rechtten de rug en gingen op zoek naar een eretreffer. Rogier wist na een mooie aanval met een backhandslag de 1-3 op het scorebord te krijgen. Dit doelpunt leek onze oudjes vleugels te geven en zeker toen Rogier voor de tweede maal de bal in het net deponeerde, werd al stiekem gedacht aan een mogelijk gelijkspel. Wanneer de aanvalsdrift met meer overleg was uitgevoerd en enkele spelers niet voor persoonlijk succes gegaan waren, had een remise er zeker ingezeten.

En terwijl iedereen het vizier gericht had richting het doel van Push werd de wedstrijd in de allerlaatste minuut definitief beslist in het voordeel van de bezoekers. Zij scoorden in het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechters opnieuw uit een strafcorner. Nadat onze doelman Olof met een drietal voortreffelijke reddingen de bal tegenhield, viel de bal tenslotte voor een stick van een tegenstander die met een intikker de 2-4 eindstand op het scorebord bracht.

Onder het genot van een warm lentezonnetje en een hapje en drankje werd deze sportieve wedstrijd na afloop door beide teams geëvalueerd. Uitkomst: de tegenstanders gingen opnieuw zeer effectief om met de strafcorners en is er dus werk aan de winkel voor onze mannen tijdens de training van komende woensdag.

 

 

 

 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
  :) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

Statistieken

zaterdag 15 december 2018
Aantal leden (info) 499
Nu online 7
Leden met @ 98,8%
SMS Bereik (teams) 81,4%

Vandaag jarig

Jobien Olijhoek
Olivia Schutselaars
Floor Van Velthoven

Clubcompetitie

1. Zaal jongens D1
2. Jongens D1
3. Meisjes C1
4. Jongens C1
5. Meisjes B1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
januari 0 %
februari 0 %

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 13% |week: 63%

Teams