header foto header foto header foto header foto
 

Organisatie_scheidsrechterscommissie

Arbitragecommissie ([email protected])
Jasper Stokkermans
Bas van Mil
Erica Roozen

Zelf inplannen: vanaf lente 2017

In dit document vind je alle informatie over het zelf inplannen en de betaling: http://hilverhockey.nl/files/library/arbitrageplan%20doc%20website.pd

Taakomschrijving commissie
De taken van de arbitragecommissie zijn het indelen van scheidsrechters en het opleiden van scheidsrechters. Het maken van schema's geldt voor het veldhockey en voor het zaalhockey.
Bij het maken van indelingen, houden wij rekening met het spelende team en het team dat die wedstrijd moet fluiten. Het is altijd de bedoeling dat de scheidsrechter de oudste persoon op het veld is.
Voor het opleiden van een scheidsrechter moet je denken aan de scheidsrechterscursus, maar sinds dit jaar ook de spelbegeleiderscursus. Bij de eerst genoemde wordt het lid opgeleid tot clubscheidsrechter. Bij het behalen van deze cursus wordt een clubkaart uitgedeeld. Bij het halen van deze cursus, mag je wedstrijden op het hele veld fluiten. De cursus wordt per lid eenmalig aangeboden. De spelbegeleiderscursus is bedoeld voor jongens en meisjes die nog te jong zijn voor de scheidsrechterscursus. Deze jongens en meisjes krijgen uitleg hoe je het best een wedstrijd van de jongste jeugd kunt begeleiden. Dit gaat om wedstrijden van de F en E Jeugd. Deze cursus is niet alleen voor leden, maar wordt door de arbitragecommissie ook aanbevolen voor ouders. Het werven van ouders spreekt eigenlijk voor zich. Het hebben van genoeg ouders is erg belangrijk voor de arbitragecommissie. De leden die wedstrijden van de Jongste Jeugd gaan begeleiden, vinden dit vaak erg spannend en daarom is het erg handig dat een ouder hem of haar helpt bij de taak van het begeleiden. Ook hebben wij te maken het feit dat er nu veel meer jongste jeugd teams zijn dan junioren teams. En het is geen optie om een A of B lid een wedstrijd van de Jongste Jeugd te laten begeleiden, want die hebben we voor andere wedstrijden nodig. Voelt u zich geroepen om ons te helpen, of wilt u gewoon met uw kinderen op het veld staan? Laat het ons weten door een mail te sturen naar ons mail adres.


Spelregels
Iedereen die hockey speelt weet natuurlijk dat je de bal niet met je lichaam mag aanraken, dat je de bal met de platte kant van je stick mag aanraken en dat je pas kan scoren als je de bal in de cirkel hebt aangeraakt. Maar hockey heeft veel meer regels. Mag je de bal hoog in de goal spelen, wanneer krijg je een strafbal, wanneer krijg je een strafcorner? Dat kun je allemaal nalezen in de spelregels voor 3-tallen, 6-tallen,8-tallen en 11-tallen. Daarnaast bestaan er voor zaalhockey weer andere regels. Je mag de bal alleen pushen, de bal mag maar een heel klein stukje van de grond komen en het team iseen stuk kleiner. Alle zaalhockeyregels kun je hier nog eens nalezen. De signalen die een scheidsrechter kan gebruiken zijn voor zowel zaal- als veldhockey ongeveer hetzelfde, deze kun je hier vinden.


Huidige taakverdeling

Naam Hoofdtaak Subtaak
Jasper Stokkermans
(commissiehoofd)
Opleiding clubscheidsrechters
Erica Roozen (commissielid) Aanwijzingen veld en zaal Opleiding spelleiders
Bas van Mil (commissielid)
Aanwijzingen veld en zaal
Rob van Gemert (commissielid)
Begeleiding JAC Begeleiding CS(+)

Belangrijke data

Datum Gebeurtenis